Låna pengar för att täcka familjens utgifter

plånbokMitt liv är mycket slitsamt då jag är familjefar och det är sällan en lugn stund. Varje vardag går jag upp vid 5 och tillsammans med min fru så ser vi till att barnen kommer i ordning och får i sig frukost. Vi beger oss sedan till förskolan för att lämna av de två yngsta och skjutsar den äldsta till skolan. Vi bor ute på landet och någon skolbuss är det inte at tänka på. När barnen är avlämnade så skjutsar jag min fru till jobbet. Vidare åker jag vidare till mitt jobb och när arbetsdagen är över så måste alla familjemedlemmar hämtas upp. Då ska det handlas och utföras andra diverse ärenden. Vissa dagr har barnen aktiviteter och man måste skjutsa och hämta. Kvällsmat måste lagas och sedan tar det ett tag innan barnen har gått och lagt sig. Ibland är det inte lätt när de trotsar och vill stanna uppe en timme extra. Den lilla egentid som uppstår efter det att barnen äntligen har hamnat i säng är ingenting att ha eftersom man självmant väljer att gå och lägga sig – det finns ingen ork för någonting annat.

När helgen kommer så brukar jag åtminstone kunna få sova några timmar längre men det är alltid någon aktivitet inplanerad och tider som måste passas. Missförstå mig inte – jag är otroligt glad och lycklig över min familj men jag känner mig utbränd, och så även min fru. Men vi är totalt utbrända och längtar efter en semester – utan barnen. Dessvärre blir det inte mycket pengar över då vårt familjeliv kostar väldigt mycket. Det är inte så att vi lyckas spara undan särskilt mycket pengar.

Vårt enda alternativ för att ha råd med en semester är att låna pengar. Vi borde vara tillräckligt kreditvärdiga för att låna till en resa till Bali. Det är dyrt och vi planerar även att uppehålla oss där i tio dagar, men det är lätt värt. Det är egentligen min fru som allra helst vill åka till Bali, och jag känner att jag måste leva upp till det och ge henne den resa som hon önskar.

I morgon tänker jag gå till banken och ansöka om ett lån. Vi har tidigare fått lån beviljat för huset och bilen, men jag vet att vi inte är fullbelånade. Därför borde det inte vara några problem. Jag tänker också passa på att köpa ny spis om lånet blir beviljat då den gamla har börjat strula.