Ekonomiskt skydd med försäkring

En försäkring är ett ekonomiskt skydd som finns för praktiskt taget allt. Det går att jämföra med när du sparar pengar på banken. Kanske sätter du undan en viss summa varje månad i en buffert som du kan använda ifall det händer något oförutsett. På det viset fungerar också en försäkring; du betalar en premie exempelvis varje månad och när något händer får du ekonomisk ersättning av försäkringsbolaget.

En del försäkringar har de flesta av oss, medan andra är mindre vanliga.

Bilförsäkring

En trafikförsäkring måste varje bilägare ha för att få köra. För att få ett större skydd finns det även halv- och helförsäkringar.

Försäkra barnen

Försäkringar till sina barn är något som inte alla tänker på hur viktigt det kan vara. När barnen går i skolan är de försäkrade av kommunen, men det gäller endast för olyckor och inte sjukdomar. Dessutom är det inte alltid försäkringarna gäller efter skoltid. Det är en smart idé att ta reda på hur det är i just din kommun.

Inkomstförsäkring

En inkomstförsäkring är en ekonomisk trygghet för dig som tjänar mer än 18 700 kronor i månaden. Den gör att du får ut 80 % i ersättning även om din inkomst har varit mycket högre.