Investera i bostadsrätt eller aktier

BostadsrättAtt köpa sin egen bostadsrätt eller hus kan bli ditt livs investering. Får du chansen så ta den. På sätt och vis är det som att man med tiden ”betalar tillbaka till sig själv” och dessutom finns möjligheten att värdet på det köpta boendet stiger – i vissa fall väldigt mycket. Låt säga att man säljer sin bostadsrätt med en god vinst – det innebär att det är möjligt att investera ett ännu högre belopp vid eventuellt ett ytterligare bostadsköp. På så sätt så är det möjligt att ständigt göra ”nya pengar” om man är en god investerare. Det är viktigt att ha is i magen mellan varven då bostadsmarknaden kan ha sina upp- och nergångar.

En annan metod att investera pengar är genom att handla med aktier. Här krävs dock mycket kunskaper och man bör vara väl insatt innan man påbörjar karriären som aktiehandlare. En god aktieaffär innebär dock att ens kapital ökar genom räntor och utdelningar. Det innebär att det är möjligt att återinvestera pengar som utdelningen ger. Därför är det lätt att jämföra aktiehandel med snöbolseffekten. Kapitalet växer sig större mot förmögenheten. Men för att nå den eftertraktade förmögenheten gäller det att ha satt upp ett långsiktigt mål och göra säkra investeringar. Drömmen om de snabba pengarna är i princip bara att glömma om man inte ägnar sig åt olagligheter. Ett långsiktigt sparande innebär att man förmodligen har investerat i stabila aktier så därför kan man hålla sig lugn även när exempelvis världsekonomin är i gungning. Äger man stabila aktieandelar så kan man räkna med att de klarar sig. Ett grundtips är att köpa och behålla aktierna och återinvestera utdelningarna. Sälja bör man i princip bara göra om man inser att man råkat köpa riktigt dåliga aktier eller om man är tvungen för att ens ekonomi är dålig. Ytterligare ett tips är att investera i defensiva bolag. Det är bolag som exempelvis producerar mat, läkemedel eller kläder. En riskfylld kontrast till ett defensivt bolag är ett som exempelvis fokuserar på teknikprylar.

Så länge man använder det sunda förnuftet så kommer man märka att aktieaffärerna går bra och man kommer dessutom tycka det är roligt.