Kort kredit på kort

betalkortDe flesta av oss har väl ett bankkort kopplat till vår lön idag, och på det kortet finns det antagligen en liten logga från ett kreditkortsföretag. Oavsett vem som har utfärdat kortet, Nordea, SEB, Handelsbanken eller någon annan bank så står det antagligen Visa eller Mastercard på dit bankkort. Har du ett sådant kort kan du antagligen enkelt koppla en kredit till kortet, en kredit som du själv bestämmer om du vill använda eller när du vill använda den. En bankkortskredit kostar ett par hundralappar om året att ha, och om du använder den smart så är det ett billigt sätt att ta lån. Det är ett alternativ till att ansöka om olika lån som t.ex. Creddit.se recenserar och jämför.

Snabbare än snabblån

Har du en bankkortskredit behöver du aldrig stå utan kontanter när det oförutsedda händer. Du kan välja mellan olika kreditgränser, och det är inte ovanligt att du blir erbjuden en kreditgräns på 50 000 kronor. Den här typen av kredit fungerar så att när saldot på kontot visar plus kanske du får en liten ränta på pengarna du har på kontot, och när saldot är minus börjar banken att räkna skuldränta. Köper du något en vecka före lön så att saldot hamnat på minus betalar du bara ränta till dess att lönen kommer in på kontot och saldot blir plus igen.

Finessen med den här typen av flexibel kredit är att du alltid har en ekonomisk buffert när som helst på dygnet och var du än befinner dig i världen. Kylskåpet går sönder tre dagar före julafton och all hemlagad julmat riskerar att bli förstörd. Köp ett nytt kylskåp, kreditkostnaden fram till lön blir bara några tior. Du upptäcker att vinterdäcken är helt slut veckan före lön, köp nya, krediten kostar bara några tior. Är din ekonomi ordnad och du har varit kund hos din bank under en längre tid, är denna typ av kredit inte svår att få.