Låna pengar till nya vinteräck

Låna till nya vinterdäckHar du upptäckt att dina gamla vinterdäck inte riktigt håller måttet såhär när Sverige drabbats av kraftiga snöfall? I så fall kan det var nödvändigt att köpa nya vinterdäck till bilen. Har du tur är det bara de två drivande hjulen som behöver bytas, såvida du inte kör fyrhjulsdrivet. Om du behöver byta alla däck runt om kanske du är i behov av att låna pengar för att finansiera däckköpet. Så här innan jul kan ekonomin vara ganska ansträngd när det är mycket att inhandla inför julfirandet om några veckor. Kostnaderna för julklappar och mat gör att utgifterna snabbt drar iväg.

Ett alternativ till att låna pengar [1] är att köpa dina däck på avbetalning. Det är ju samma princip som att låna pengar, men du gör det direkt genom däckhandlaren istället för att gå omvägen genom din bank. Det bästa är ju helt klart om du har en undansparad buffert för utgifter som denna. Då slipper du ta ett lån för att täcka en relativt liten kostnad.

Huvudsaken är ju trots allt att du och familjen färdas säkert i vinter. Det är dumt att tumma på säkerheten, särskilt när det gäller något så pass enkelt som ordentliga vinterdäck.