Låna pengar till bil

Köpa bilDet är en god sak att åka kollektivt, inte allra minst för trafikstockningarnas skull. För en del är det en tidsvinst att exempelvis åka tåg till jobbet då det ger möjlighet att utföra arbete via en bärbar dator eller liknade. Åker man bil så kan man givetvis inte göra annat förutsatt att man kör. Men det är så många andra fördelar med att åka bil och inte kollektivt. Det är framför allt bekvämt och sedan innebär det en stor frihet. Tänk en varm sommardag och ha möjligheten att åka ut på en spontan utflykt, låter det inte härligt? Sedan behöver man inte tänka på att hålla buss- och tågtider. Och har man inte behovet att kombinera resa och arbete så är den kollektiva trafiken än mindre lockande. Och då är det ju snarare så att en bilfärd tvärtom kan spara dig tid.

Går man i planerna på att köpa en bil så bör man ha i åtanke att man kan vara tvungen att behöva ett lån, vilket du kan läsa mer om här. Att låna pengar till bil innebär dessutom att man brukar få betala en viss kontantavgift ur egen ficka. I övrigt gäller att den som ansöker om lån har en fast anställning och kan uppvisa en regelbunden inkomst. Ytterligare en förutsättning för att beviljas ett lån till bil är att man inte har några betalningsanmärkningar. Skulle man trots allt sakna en fastanställning och kanske till och med har betalningsanmärkningar så kan man fortfarande ansöka om lån om man har en god vän eller anhörig som kan tänka sig gå in som medlåntagare. Och det innebär också att det finns möjlighet att dela på kontantavgiften. Att man är två om ett billån är också vanligt om man är ett sambopar, gifta eller liknande. Det är naturligtvis lättare att beviljas ett lån ju fler man är.

Tänk också på att teckna en brabilförsäkring när du köper ny bil. Klicka här för att se att urval av försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar.