Tjäna extra pengar på bloggar

tjäna på internetDe flesta har säkert hört talas om personerna bakom stora bloggar så som blondinbella.se eller kenzas.se som varje månad tjänar många hundratusentals svenska kronor på sina bloggar. Dessa siffror är naturligtvis extrema, men faktum är att det inte är alls speciellt svårt att skapa en blogg eller hemsida som årligen drar in över 10 000 – 15 000 kronor. Allt som behövs är egentligen viljan. Många vågar sig aldrig på att försöka, eftersom de flesta tror att det är svårt att skapa hemsidor och få kontakt med annonsörer som vill annonsera på deras hemsida eller blogg.

Detta är felaktigt, eftersom det inte alls är speciellt svårt att göra en hemsida eller blogg idag. Det finns många system (så som till exempel wordpress) som gör att en person utan förkunskaper klarar av att starta en hemsida bara genom ett par musklick. Det är heller inte svårt att lägga till annonser, eftersom Google har ett mycket enkelt och smidigt system som gör att man enkelt kan lägga till annonsrutor på sin hemsida. Dessa annonsrutor kommer sedan att automatiskt att visa annonser med samma innehåll som din hemsida eller blogg handlar om. Systemet heter Google Adsense, och systemet används idag av miljontals personer som äger hemsidor! Till exempel kanske man väljer att skapa en hemsida om resor till Thailand. När man lägger till Googles annonsruta på sin hemsida, så kommer Google automatiskt att läsa igenom hemsidan, och där efter lägga ut annonser från flygbolag i annonsrutorna på din hemsida. När en besökare på hemsidan sedan klickar på dessa annonser, så kommer du som ägare till hemsidan att få pengar (som du mycket enkelt hämtar ut från ditt konto på google).

Den som vill tjäna extra pengar bör veta att om man vill tjäna mycket extra pengar, så ska man välja att skapa hemsidor om saker, produkter eller tjänster som i regel är värda mycket pengar. Till exempel kommer en hemsida om flygbiljetter eller huslån att generera mer pengar än en sida om blommor eller skosnören. Detta dels på att konkurrensen på flygbiljetter är hårdare än konkurrensen på skosnören, men också på att en såld flygresa för kanske 10 000 kronor kommer att generera mer pengar än ett sålt skosnöre för 10 kronor.

Ofta betalar flygbolagen mellan 5-20 kronor för ett klick på deras annonser som ligger på din sida. Säg till exempel att du har en relativt välbesökt hemsida med cirka 200 besökare om dagen på. Av alla dessa 200 besökare så klickar cirka 5% av dem, på annonserna på din hemsida. Detta betyder alltså att 10 personer kommer att klicka på annonserna. Med ett genomsnitt på 15 kronor per klick, kommer du alltså att få in cirka 150 kronor per dag på hemsidan om flygbiljetter. 150 kronor om dagen är lika med 4 500 kronor i månaden, eller 54 000 kronor om året, på bara en hemsida! Det är ganska mycket extra pengar. När du väl fått in en jämn besökarström på denna hemsida, så är det bara att börja skapa ännu en sida, som kanske generar lika mycket?